به‌مناسبت هفته دفاع مقدس: معرفی شهدای دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران

دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه تهران: به‌مناسبت هفتهٔ دفاع مقدس، شهدای دانش‌آموختهٔ دانشگاه تهران معرفی شدند.
به‌مناسبت هفته دفاع مقدس: معرفی شهدای دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران

باسم رب الشهدا ء و الصدیقین

«وَلا تَحسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلوا فی سَبیلِ اللَّهِ أَمواتًا ج بَل أَحیاءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقونَ»

....................................................................................................................................................................................................................... سوره آل عمران، آیه ۱۶۹

* در جنگ تحمیلی ملت بزرگ ما با ایستادگی و مقاومت خود در راه خدا، این توطئه را، به وسیله و نردبانی به سمت قله آرزوها و ارزشهای اسلامی و وسیله‌ای برای پیشرفت تبدیل کرد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) ۱۳۶۹/۰۶/۰۱

همزمانی دفاع مقدس و ایام اربعین سید و سالار شهیدان امام حسین (علیه‌السلام) و اولاد و اصحابِ آن حضرت طلیعه‌ای است به‌سوی شجاعت و مقاومت و ایثار و آزادگی و ا‌ستقلا‌ل‌طلبی، بی‌شک فرهنگ دفاع مقدس پاسداشت از آرمان‌ها و ارزش‌ها و کیان و نظام اسلامی است که رهیافت و الگویی است از نقش بی‌بدیل رشادت‌ها، ازخودگذشتگی، آزادمردی، ایثارگری و جانبازی مکتب عاشوراست که امتداد آن در فداکاری و از جان گذشتن مدافعان حرم و سلامت، در راستای حفظ و اعتلای کیان و اقتدار جمهوری اسلامی تسرّی یافته است.

ایران اسلامی در راستای اعتلای تمدن نوین اسلامی تاریخ پر فراز و نشیب را در چهار دهه گذشته سپری کرده است. ۴۱ سال پیش، حکومت بعثی صدام با تحریک قدرت‌های فرا منطقه‌ای از جمله آمریکا و رژیم‌های مزدور منطقه، ناجوانمردانه با هدف خاموش کردن شعله‌های انقلاب به مرزهای جمهوری اسلامی ایران‌، حمله کرد و با یک ادعای ساده‌لوحانه مدعی شد که ظرف یک هفته، تهران را فتح خواهد کرد، اما این یک هفته خیالی، حدود هشت سال طول کشید و هرگز خواب و خیال او تحقق نیافت، هشت سالی که در آن، مردم قهرمان ایران به فرماندهی امام خمینی (قدس‌سره) در شرایط سخت تحریم نظام ی و اقتصادی نظام سلطه با کمترین امکانات و ادوات جنگی و بدون کمترین حمایت حتی لفظی بین‌المللی و فقط با ایمان و اعتماد به خدا و با فرهنگ دفاع مقدس نه تنها توانستند دشمن بعثی را از خاک خود بیرون کنند بلکه بدون آنکه وجبی از خاک خود را واگذار کنند جنگ تحمیلی را در مقابله با بیش از ۶۰ کشور جهان، ظفرمندانه پشت سر گذاشته شود. به تعبیر رهبر معظم انقلاب: ما در دفاع مقدس ابهت شرق و غرب را شکستیم.

مردان و زنان غیور ایرانی در دفاع مقدس هشت ساله آیه «إِنَّ الَّذینَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ المَلائِکَةُ أَلّا تَخافوا وَلا تَحزَنوا وَأَبشِروا بِالجَنَّةِ الَّتی کُنتُم توعَدونَ ﴿ فصلت، ۳۰ را در عمل معنا کردند و تهدید و جنگ نظام سلطه را بهترین فرصت برای خلق حماسه‌ها، رشادت‌ها، آزاداگی، ابتکار، خلاقیت‌ها و مقاومت در برابر زورگویی متجاوزان و تجلی عالی‌ترین فضائل اخلاقی و عروج معنوی قرار دادند.

دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان در این ایام بار دیگر یاد و خاطره فداکاری، جان‌فشانی و ایثار همه شهدا، جانبازان، آزادگان و رزمندگان دفاع مقدس را گرامی داشته و با ارواح طیبه شهدا و امام شهدا تجدید میثاق می‌کنند که دست از آرمان‌های بلند انقلاب بر ندارند و با تاسی از فرهنگ ناب دفاع مقدس گام دوم انقلاب را مصمم‌تر از قبل بردارند. به‌مناسبت هفتۀ دفاع مقدس، به معرفی برخی از دانش‌آموختگان شاخص شهید دانشگاه تهران می‌پردازد:

شهدای شاخص دانش‌آموخته دانشگاه تهران

نام: شهید سید مرتضی آوینی

رشته: معماری

مقطع دانش‌آموختگی: کارشناسی، ۱۳۵۵

شهرت: کارگردان مستند‌ساز

تاریخ و محل شهادت: ۲۰ فروردین ۱۳۷۲، فکه

نام: شهید مصطفی چمران ساوئی

رشته: الکترومکانیک

مقطع دانش‌آموختگی: کارشناسی، ۱۳۳۶

شهرت: فیزیک‌دان و سیاستمدار

تاریخ و محل شهادت: ۳۱ خرداد ۱۳۶۰، اهواز