دانشآموخته دانشگاه تهران - ۴۲
دکتر فرشته امین: شرایط کرونا مسئله کار را تحت تأثیر خود قرار داده است و این شرایط در کنار تمام چالشها نوعی فرصت است
دکتر فرشته امین، عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و دانشآموختۀ دانشگاه تهران در هفدهمین نشست علمی دانشآموختگان دانشگاه تهران با موضوع «آیندهٔ سرمایههای انسانی» گفت: ویروس کرونا به شکل قابلتوجهی اقتصاد و نیروی کار را تحت تأثیر قرار داده است. با شیوع سریع این ویروس در سراسر جهان، تغییرات بزرگی را در شیوه کار، محل کار و فناوریهای مورد استفاده برای برقراری ارتباط شاهد بودهایم. این تغییرات عمده اهمیت واحد منابع انسانی سازمان را افزایش داده است. کارکنان برای حرکت در مسیر کاری جدید به مدیران و رهبران منابع انسانی مراجعه میکنند؛ اکنون مدیران ارشد منابع انسانی باید از فرصت استفاده کرده و نقش واقعی و تحول گرای خود را در سازمان پیدا کنند. در حال حاضر واحد منابع انسانی شاهد برخی تحولات؛ همچون افزایش برون سپاری و الکترونیکی شدن فرایندها، تغییر در شایستگیهای اصلی و محوری و مزیت رقابتی منابع انسانی، استفاده از فناوری برای مدیریت کارکنان از راه دور و تمرکز بر سازگاری با صنعت میباشد.
وی در ادامه سخنان خود به تغییرات صورت گرفته در رابطه با منابع انسانی اشاره کرد و گفت: روندهایی که منابع انسانی جهانی را در آینده تغییر خواهد داد شامل مواردی مانند؛ تنوع شیوههای کار از راه دور، دادههای بزرگ و هوش مصنوعی، اقتصاد گیگ، مدیریت تجربه کارکنان، تمرکز بر امنیت سایبری، انجام کار در هر زمان و مکان و یادگیری شیوههای ارتباطی درغیاب زبان بدن میباشد.
دکتر امین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط پیش آمده بر اثر همه گیری کرونا در سازمانها، بحث دورکاری را مسأله اصلی و مهم دانست که موجب ایجاد زیرساختهای بیشتر در سازمانها شد.
وی تمرکز بر روی سازگاری در صنعت را از دیگر تأثیرات کرونا برشمرد که موجب شد مدیران منابع انسانی برای برخی از شرایط کسب و کار و روندهای شغلی، نیروی کار جدید را شناسایی و پروش بدهد و این شرایط را متناسب با شرایط سازمان همگام و همراه کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: مشاغل جدید منابع انسانی در آینده پنج مضمون اصلی؛ انعطافپذیری فردی و سازمانی، اعتماد و ایمنی در سازمان، خلاقیت و نوآوری، سواد دادهای و همکاری انسان و ماشین را در بردارند وبرخی مشاغل جدید همچون تحلیل گر انسانی شبکه، مسؤول پاسخگویی انسانی و رباتیک، مدیر تنوع ژنتیک، مشاور واقعیت مجازی و مدیر همکاری انسانی و ماشین ایجاد خواهند شد.
وی با تاکید بر استفاده از هوش مصنوعی در سازمانها افزود: هوش مصنوعی باعث حذف نیروی انسانی نمیشود اما باعث تحول گرایی میشود و ما باید با استفاده از هوش مصنوعی به ارتقای منابع انسانی بیاندیشیم.
دکتر در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در آینده مدیران منابع انسانی باید برای اداره بهینه سازمان¬ها و ایفای نقش استراتژیک و تحول گرای واحد منابع انسانی، نیروی کار چند نسلی را درک کنند، با اقتصاد گیگ سازگاری داشته باشند و تلاش کنند تا شیوههای استخدام بلند مدت را برای حفظ چابکی سازمان تغییر دهند، بر منابع انسانی مبتنی بر داده تمرکز کنند، چت رباتهای منابع انسانی را بپذیرند و راههای جدیدی برای مدیریت سطوح عملکرد در سازمانها ایجاد نمایند و بدانندکه واحد منابع انسانی در اینده منسوخ نمیشود؛ اما قطعاً عملکرد آن دچار دگردیسی اساسی می¬شود و فعالیتهای این واحد مستقیماً بر تصمیمهای کلیدی تجاری تأثیر بسزایی میگذارد.
وی افزود: واحد منابع انسانی از فناوری¬ها و تکنولوژی¬های نوین و تجزیه و تحلیل داده¬های افراد برای حرکت به سمت رهبری فکری استفاده می¬کند و تمرکز بر بررسی عملکرد در زمان واقعی و ایجاد هدفمند نیروی کار متنوع، منجر به شکل دهی بهترین شیوه¬ها در سازمان میشود.
دکتر امین در پایان گفت: به گفته یکی از صاحبنظران، حوزه منابع انسانی با سرعتی بالا در حال پیشروی است و با ادامه تکامل فناوری، کارکنان و مدیران این حوزه دیگر نقش¬های سابق را در سازمان بر عهده نخواهند داشت و عمدتاً در چهار حوزه اصلی فعالیت خواهند کرد: مدیریت نام تجاری و برند کارفرمایی، حوزه دیجیتال و تجزیه و تحلیل دادهها، یادگیری و تغییر و مدیریت انطباق.
هفدهمین نشست علمی دانشآموختگان دانشگاه تهران با موضوع «آیندۀ سرمایههای انسانی» با حضور دکتر فاطمه نصرتی، رئیس دفتر ارتباط با دانشآموختگان (دبیر پنل) و سخنرانی دکتر فرشته امین، عضو هیئت علمی و دانشآموختۀ دانشگاه تهران، دکتر احمدعلی یزدانپناه، عضو هیئت علمی گروه پژوهشهای آماری و فناوری اطلاعات مؤسسۀ پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی و دانشآموختۀ دانشگاه تهران و فاطمه سادات میر، دانشجوی دکتری دانشگاه علامه طباطبایی و دانشآموختۀ دانشگاه تهران چهارشنبه ۶ بهمن ماه بهصورت مجازی برگزار شد.
نظر شما :