دانش‌آموخته دانشگاه تهران - ۲۳

دکتر الهام ابراهیمی: اعتماد دوسویه میان جامعه - صنعت و دانشگاه شکل نگرفته است.

۱۳ آبان ۱۴۰۰ | ۱۱:۵۹ کد : ۲۳۱۷۵ سخنرانی‌ها
تعداد بازدید:۳۰۶
دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه تهران: دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران گفت: بازنگری در فرهنگ زیست‌بوم دانشگاه باید صورت گیرد و از سمت جامعه و صنعت، تزریق جریان اعتماد به دانشگاه انجام شود.
دکتر الهام ابراهیمی: اعتماد دوسویه میان جامعه - صنعت و دانشگاه شکل نگرفته است.

دکتر الهام ابراهیمی، مدیریت نوآوری و کاربردی‌سازی پژوهش‌های علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران در نهمین نشست علمی دانش‌آموختگان دانشگاه تهران با موضوع «دانشگاه: نیازهای جامعه و صنعت»، گفت: اعتماد دوسویه میان صنعت و دانشگاه شکل نگرفته است. شاید صنعت و دانشگاه نسبت به هم بی‌اطلاع باشند. بخشی از عدم شکل‌گیری ارتباط، بی‌اطلاعی دوسویه است.

او با اشاره به الگوهای ارتباطی در تولید دانش کاربردی، افزود: در سال ۲۰۱۷ کشور کره جنوبی یکی از دلایل رکود خود را عدم ارتباط دانشگاه با صنعت عنوان کرد. زمانی که از ارتباط دانشگاه با صنعت سخن می‌گوئیم باید بخش جامعه را هم در نظر بگیریم. الگوی چهارگانه هلیکس بهترین الگو در این زمینه است.

دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران بیان داشت: متأسفانه با مفهومی به نام تجاری‌سازی مواجه هستیم درحالی‌که با انواع و اقسام رشته‌ها سروکار داریم که با دانشگاه و صنعت ارتباط دارند. رشته‌هایی از جمله تاریخ، فلسفه، ادبیات و نظایر آن صرفاً نظری پنداشته می‌شوند. مفهوم کاربردی سازی در این زمینه مناسب‌تر است.

ابراهیمی به فرصت‌های پیشروی دانشگاه و صنعت اشاره کرد و ادامه داد: این نیاز در دانشگاه شکل‌گرفته که به سمت دانشگاه‌های نسل سوم کارآفرین حرکت کنند. این نیاز از سمت دانشگاه احساس شده است. سیاست‌گذاری‌هایی هم در این رابطه صورت‌گرفته اما به طور کامل عملی نشده است.

او با اشاره محدودیت‌های دانشگاه در ارتباط با جامعه و صنعت، گفت: قوانین بیمه و مالیات، محرمانگی طرح‌ها، مسائل حقوقی طرح‌ها، بوروکراسی اداری و بی‌اعتمادی دوسویه جامعه، صنعت و دانشگاه از این موارد است.

مدیریت نوآوری و کاربردی‌سازی پژوهش‌های علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی خاطرنشان کرد: متأسفانه طیف وسیعی از رشته‌های علوم انسانی را فراموش می‌کنیم. رشته‌های محض علوم انسانی داریم. مفهومی به نام TRL سطح آمادگی فناوری نیز داریم که در مورد این رشته‌ها مصداق ندارد. اما گامی برداشته‌شده که معادل‌سازی برای رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی صورت‌گرفته باشد؟

ابراهیمی به راهکار‌های مد نظر خود اشاره کرد و ادامه داد: بازنگری در فرهنگ زیست‌بوم دانشگاه باید صورت بگیرد و همچنین از سمت جامعه و صنعت، تزریق جریان اعتماد به دانشگاه انجام شود.

نهمین نشست علمی دانش‌آموختگان دانشگاه تهران با موضوع «دانشگاه: نیازهای جامعه و صنعت» با حضور دکتر فاطمه نصرتی، رئیس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان (دبیر پنل) و سخنرانی دکتر بابک زنده‌دل نوبری، مدیرکل برنامه‌ریزی و نظارت سازمانی اسناد و کتابخانه ملی ایران و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران، دکتر الهام ابراهیمی، مدیریت نوآوری و کاربردی‌سازی پژوهش‌های علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران و مهندس رضا سرخوش، مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات کیسون و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران، چهارشنبه ۱۲ آبان ماه به‌صورت مجازی برگزار شد.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۱۵

کلید واژه ها: صنعت و دانشگاه الگوی چهارگانه هلیکس نشست نهم دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.