دانش‌آموخته دانشگاه تهران - ۲۴

مهندس رضا سرخوش: باید بین دانشگاه و صنعت ارتباط برقرار شود/ دانشگاه باید نیازهای صنعت را شناخته و پاسخ دهد

۱۳ آبان ۱۴۰۰ | ۱۲:۰۲ کد : ۲۳۱۷۶ سخنرانی‌ها
تعداد بازدید:۳۵۸
دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه تهران: دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران گفت: اگر بتوانیم ارتباط درستی بین دانشگاه و صنعت برقرار کنیم، قطعاً کسب‌وکارها رونق بهتری خواهند داشت و اشتغال‌زایی افزایش پیدا می‌کند.
مهندس رضا سرخوش: باید بین دانشگاه و صنعت ارتباط برقرار شود/ دانشگاه باید نیازهای صنعت را شناخته و پاسخ دهد

مهندس رضا سرخوش، مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات کیسون و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران در نهمین نشست علمی دانش‌آموختگان دانشگاه تهران با موضوع «دانشگاه: نیازهای جامعه و صنعت» گفت: یکسری از بنگاه‌های فعال در حوزه صنعت، سطح قابل قبولی نسبت به آنچه در دنیا وجود دارد، ندارند. کیفیت برخی محصولات و خدمات مطلوب نیست و قیمت تمام شده آنها بسیار زیاد است. همین موضوع باعث می‌شود تا نتوانیم صادرات خوبی نداشته باشیم.

او افزود: امروز عملاً اسمی از بنگاه‌های ایرانی در دنیا شنیده نمی‌شود. یکی از دلایل، می‌تواند عدم ارتباط با دانشگاه است. هیچ ارتباطی بین دانشگاه و صنعت در کشور وجود ندارد. دانشگاه به علت مدرک‌گرایی موجود در کشور، ترجیح می‌دهد آموزش بدهد تا اینکه بخواهد از طریق صنعت ورود کند. این ارتباط یک ارتباط گسیخته است.

دانش‌آموخته دانشگاه تهران ادامه داد: قسمتی از صنایع که به‌صورت سنتی کار می‌کنند و نیازی برای ارتباط با دانشگاه ندارند. اگر ارتباطی هم بین دانشگاه و صنعت دیده می‌شود به علت نیروی کار است و این ارتباط، ارتباط دانشگاهیان با صنعت است و نه ارتباط دانشگاه با صنعت.

سرخوش تصریح کرد: سیاست‌گذاری‌ها باید تغییر کند، دانشگاه‌ها به‌جای اینکه از دولت بودجه بگیرند، باید بتوانند منابع مالی مورد نیاز خو را از صنایع دریافت کنند. نگاهی که توسط دانشگاه به صنعت وجود دارد، درست نیست. مسائل و مشکلاتی که توسط صنعت وجود دارد باید توسط مراکز تولید دانش، حل شود.

مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات کیسون خاطرنشان کرد: دانشگاه باید بتواند نیازهای صنعت را پاسخ دهد، مشکلات آنها را حل کند و فارغ‌التحصیل باکیفیت قابل قبول تحویل دهد. مهارت‌های ارتباطی و نرم در دانشگاه آموزش داده نمی‌شود.

سرخوش با بیان اینکه نیازها و مسائل در دنیا پیچیده شده است، گفت: با توجه به اینکه قسمت عمده‌ای از صنایع سنتی است اما نیازهای ما نیز پیچیده است. نیازهای آموزشی در دانشگاه‌ها پاسخ داده نمی‌شود. باید در لحظه آموزش ببینیم و آموزش دهیم.

او ادامه داد: در دانشگاه‌های ما به وسعت یک دریا و به عمق یک وجب آموزش داده می‌شود. دانشگاه کمک می‌کند که افراد علاقه‌مندی‌های خود را پیدا کنند اما جایی نیست که بتواند نیازمندی‌های آموزشی موجود را در دوره‌های تکمیلی‌تر در دانشگاه پاسخ دهد.

دانش‌آموخته دانشگاه تهران عنوان کرد: اگر بتوانیم ارتباط درستی بین دانشگاه و صنعت برقرار کنیم، قطعاً کسب‌وکارها رونق بهتری خواهند داشت و اشتغال‌زایی افزایش پیدا می‌کند.

سرخوش بیان داشت: باید آموزش مهارت‌های نرم در داخل دانشگاه‌ها به‌صورت جدی دنبال شود. دانشجویان نیاز دارند بعد از فارغ‌التحصیلی تمام این مهارت‌ها را به کار گیرند. آموزش‌های بروز تخصصی باید در دستور کار قرار گیرد. ارتباط بین دانشگاه‌ها و صنایع از طریق حل مشکلات و مسائل موجود در صنعت که منتهی به تأمین مالی از صنایع برای دانشگاهیان می‌شود از یک سو و تأمین نیروی کار با کیفیت برای صنایع از طریق دانشگاه‌ها از سوی دیگر به‌صورت کوتاه‌مدت حلال بسیاری از مشکلات است.

نهمین نشست علمی دانش‌آموختگان دانشگاه تهران با موضوع «دانشگاه: نیازهای جامعه و صنعت» با حضور دکتر فاطمه نصرتی، رئیس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان (دبیر پنل) و سخنرانی دکتر بابک زنده‌دل نوبری، مدیرکل برنامه‌ریزی و نظارت سازمانی اسناد و کتابخانه ملی ایران و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران، دکتر الهام ابراهیمی، مدیریت نوآوری و کاربردی‌سازی پژوهش‌های علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران و مهندس رضا سرخوش، مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات کیسون و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران، چهارشنبه ۱۲ ابان ماه به‌صورت مجازی برگزار شد.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۱۵

کلید واژه ها: نشست نهم دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان


( ۱ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.