دانش‌آموختهٔ دانشگاه تهران؛ تولید گوشت گیاهی، جایگزین گوشت دامی برای اولین بار در کشور

۰۶ دی ۱۴۰۰ | ۲۰:۳۶ کد : ۲۴۷۳۰ اخبار
تعداد بازدید:۲۲۱
دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه تهران: سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی استاد تمام گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: تولید گوشت گیاهی به عنوان جایگزین گوشت دامی برای اولین بار است که در کشور و جهان اتفاق افتاده و به مرحله ی نهایی رسیده است.

سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی دانش‌آموختهٔ مقطع کارشناسی (۱۳۶۴) اظهار داشت: کشورها برای امنیت و منابع غذایی مورد نیاز خود می‌بایست به سراغ منابع پایدار بروند. دکتر موسوی بیان داشت: گوشت یک منبعی است که تأمین آن برای همه ی کشورها یک هدف است چون گوشت دامی عملاً با توجه به توسعه‌ی جمعیت و محدویت منابع تولیدش امکان پذیر نیست.
وی در خصوص اهمیت این موضوع گفت: خیلی از کشورها به این فکر افتادن که برای گوشت جایگزینی پیدا کنند که این اتفاق چند سالی است که توسط کشورهای جهان در حال بررسی است که پروتئین طبیعی و گیاهی را جایگزین پروتئین حیوانی کنند.
دکتر موسوی با بیان اینکه این جایگزینی چند تا هدف دارد افزود: می‌توان به کمک به توسعه اقتصادی کشور، کمک به توسعه معیشت و توسعه اقتصاد روستا در کشاورزی، کمک به توسعه منابع پایدار کشور، کمک به امنیت غذایی، تأمین غذای مورد نیاز مردم با قیمت مناسب اشاره کرد.
وی در خصوص اینکه چون کشور ما به خاطر شرایط اقلیمی خاصی که دارد تأمین گوشت یکی از عوامل محدویت کننده ما در آینده می‌شود خاطر نشان کرد: واردات گوشت منابع زیادی را می‌خواهد و همچنین با توجه به نیاز کشور گروه تحقیقاتی ما چند سالی است که در بحث امنیت غذایی کشور این امر مطالعاتی را انجام می‌دهد.
وی در ادامه گفت: چرا که این امر می‌تواند برای آینده کشور در جهت اقتدار غذایی و خود کفایی در تولیدات محصولات غذایی و همچنین منبع درآمدی بسیار مثمر ثمر باشد.
موسوی افزود: من اعتقاد دارم اقتصاد منهای نفت از کشاورزی می‌گذرد و این نیاز دارد که علم و فناوری‌های نوین وارد کشاورزی بشود که این کار دانشگاه است که آن را شروع کردیم.
وی همچنین گفت: ما هم با توجه به نیازی که احساس کردیم به فکر تولید محصول جایگزین گوشت یا میت آنالوگ افتادیم و کار تحقیقاتی خود را شروع کردیم و الان به اینجا رسیدم که آماده ی صنعتی شدن در کشور است.
دکتر موسوی درخصوص مزیت و برتری محصول ما از سایر کشورها گفت: در حال حاضر گوشت گیاهی در دنیا در حال تولید است اما وزنه ی اصلی کار ما و ادعای ما در این زمینه این است که در بحث بافت و رئولوژی محصول که بدست آوردیم از خیلی کشورها جلوتر هستیم چرا که به گوشت دامی نزدیک تر هستیم.
وی همچنین افزود: چون فرمالازیسازیون و اینکه از چه ترکیباتی استفاده کردیم تا به بافت گوشت شبیه‌تر باشد که از نظر چشایی و خواص حسی به گوشت خیلی نزدیک است و این فناوری مخصوص ما است.
دکتر موسوی گفت: دومین ادعا ی ما استخراج منابع پروتئینی از محصولات گیاهی بومی کشور خودمان است چرا که کشور ما با توجه به شرایط اقلیمی خاصش دارای منابع خوب گیاهی است.
وی در خصوص استفاده از منابع گیاهی بیان داشت: منابع گیاهی که استفاده کردیم گیاه خُلَر، نخود، برگ چغندر و هر منبع پروتئینی که می‌توان از آن استخراج کرد که این گیاهان به شوری و خشکی، آفت مقاومند و با اقیلم ما سازگار هستند
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در ادامه بیان داشت: در این فرایند علمی ما هر منبع گیاهی که می‌شود از آن پروتئین استخراج کرد را استفاده می‌کنم اما از اینجا به بعد دانش فنی ما است که منحصر به فرد است، با توجه به خواص فیزیکی و شیمیایی روی پروتئین کار کرده و آن را متناسب با شرایط ظاهری و فیزیکی و ساختاری به گوشت حیوانی نزدیک می‌کنیم.
وی در ادامه گفت: پروتئین‌هایی که ما استخراج می‌کنیم متفاوت هستند با ترکیب چند نوع پروتئین ما به ترکیب پروتئین نزدیک به گوشت حیوانی می رسیم.
در پایان دکتر موسوی خاطر نشان کرد: کار تحقیقاتی این محصول جایگزین تازه به اتمام رسیده آماده صنعتی شدن و به تولید انبوه رسیدن را دارد و زیر ساخت پیچیده‌ای هم نیاز ندارد چرا که ظرفیت‌های مورد نیاز ما در کشور وجود دارد شرکت‌های صنایع غذایی بزرگی در کشور می‌توانند به تولید این محصول با ارزش بپردازند و یک قدم بزرگی برای اقتدار و پیشرفت کشور در مسیر شکوفایی علم و دانش بردارند.
گفتی است دکتر موسوی عضو هیئت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و استاد نمونه‌ی کشوری و استاد برجسته ی گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی کشوراست که با توجه به مدارج علمی بالا اظهار داشت: زمانی من راضی و خوشحال هستم که محصولی که حاصل تحقیقات ما است وارد بازاهای جهانی و کشور شود.
 

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۱۵

کلیدواژه‌ها: دانش‌آموختگان دانشگاه تهران تولید گوشت گیاهی


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.