دانش‌آموخته دانشگاه تهران - ۳۹

دکتر سیدضیاء هاشمی: آموزش و پژوهش در دانشگاه مسئولیت‌پذیر باید معطوف به مشارکت فعال در پیشرفت و توسعه اجتماعی باشد

۱۵ دی ۱۴۰۰ | ۰۹:۵۴ کد : ۲۴۷۵۵ اخبار سخنرانی‌ها
تعداد بازدید:۲۸۰
دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه تهران: دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران گفت: بالندگی و تداوم حیات دانشگاه مستلزم تعامل سازنده و پویا با بخش‌های مختلف جامعه است تا جامعه دانشگاه را مفید و نافع تلقی کند.
دکتر سیدضیاء هاشمی: آموزش و پژوهش در دانشگاه مسئولیت‌پذیر باید  معطوف به مشارکت فعال در پیشرفت و توسعه اجتماعی باشد

دکتر سیدضیاء هاشمی، دانشیار گروه جامعه‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران در پانزدهمین نشست علمی دانش‌آموختگان دانشگاه تهران که با موضوع «آموزش و پژوهش نافع» برگزار شد، طی سخنانی تحت عنوان مسئولیت اجتماعی دانشگاه، اظهار داشت: امروزه مسئولیت اجتماعی دانشگاه صرفاً در آموزش و پژوهش سازمانی و عرصه عمل دانشگاهی خلاصه نمی‌شود بلکه معطوف به مشارکت فعال در پیشرفت و توسعه اجتماعی است.

وی افزود: در روایات دینی، علم و دانش به عنوان منشأ اقتدار فرد و جامعه معرفی شده است و در ادبیات فارسی هم علم و دانایی عامل توانایی محسوب می‌شود.

او بیان داشت: ابعاد مسئولیت اجتماعی دانشگاه در دو بعد آموزش و پژوهش قابل تحلیل است؛ در بعد نخست دانشگاه متولی تربیت افراد متخصص فرهیخته و شهروندانی است که در تحول و پیشرفت جامعه و رفع نیازهای کلان نقش‌آفرین باشند و بعد دوم شامل تأثیرگذاری در پیشرفت و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور با پیوند ساختمند با صنعت و جامعه است‌. پیوند ارگانیک و متقابل دانشگاه با صنعت و جامعه زمینه‌ساز موفقیت دانشگاه در ایفای مسئولیت اجتماعی آن و همچنین تعالی اجتماع و رشد اقتصاد خواهد بود.

او به موانع موجود در حوزه آموزش‌وپرورش نافع اشاره کرد و گفت: رشد کمی مقالات و افول کیفیت به دلایلی همچون تشویق‌های فرمالیستی برای رشد آمار مقالات، نبودن ارتباط مناسب و مکفی بین اهالی دانشگاه و صنعت، مهاجرت نخبگان، بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و بروز دل‌زدگی و یاس نسبت به آینده و تاکید بیش از حد بر آموزش‌های یک بعدی و تئوری محور از این موارد است.

دانشیار گروه جامعه‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی به ارائه راهکارهایی در این زمینه پرداخت و افزود: ضرورت تغییر ماهیت دانشگاه‌ها برای انتقال از نسل اول و دوم به نسل‌های جدید، در اولویت قرار دادن پژوهش‌های مسئله‌محور و قابل کاربست در سطح جامعه و سازمان‌ها، گسترش تعاملات بین‌المللی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی سایر کشورها، نهادینه‌سازی فرهنگ آموزش اثربخش و پژوهش کاربردی و راهبردی در سطح جامعه، تصویب قوانینی در جهت تشویق یا مکلف نمودن دانشگاه و صنعت برای ارتباطات مؤثر و کارآمد متقابل و کارآموزی دانشجویان در صنعت و آموزش صنعتگران در دانشگاه از این موارد است.

پانزدهمین نشست علمی دانش‌آموختگان دانشگاه تهران با موضوع «آموزش و پژوهش نافع» با مدیریت دکتر فاطمه نصرتی، رئیس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه تهران (دبیر پنل) و سخنرانی دکتر سید محمد میرکمالی، استاد گروه علوم تربیتی دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران و دکتر سید ضیا هاشمی، دانشیار گروه جامعه‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران به‌صورت مجازی برگزار شد.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۱۵

کلید واژه ها: دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان نشست پانزدهم


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.