دانش‌آموخته دانشگاه تهران - ۴۱

دکتر علی دانشور کیان: دانشگاه تهران بزرگ‌ترین خدمت‌گزار زبان و فرهنگ فارسی است

۲۷ دی ۱۴۰۰ | ۰۹:۳۱ کد : ۲۵۱۰۴ اخبار سخنرانی‌ها
تعداد بازدید:۳۸۴
دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه تهران: دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران گفت: بی‌گمان دانشگاه تهران، بزرگ‌ترین و ارجمندترین خدمت‌گزار زبان و فرهنگ فارسی است و هیچ نهادی در این زمینه با نماد آموزش عالی کشور، قابل مقایسه نیست.
دکتر علی دانشور کیان: دانشگاه تهران بزرگ‌ترین خدمت‌گزار زبان و فرهنگ فارسی است

دکتر علی دانشور کیان، استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران در شانزدهمین نشست علمی دانش‌آموختگان دانشگاه تهران با موضوع «زبان، فرهنگ و نقش دانشگاه تهران» گفت: زبان، بستر آفرینش، پرورش و گسترش فرهنگ است و آفریده‌های زبانی جهان همچون ایلیاد و اودیسه، شاهنامه، گلستان، مثنوی، بی ‌نوایان، دیوان حافظ و نمایش‌نامه‌های شکسپیر، منشور فرهنگ ملت‌ها هستند. آفریده‌های زبانی می‌آیند تا فرهنگ بیافرینند، فرزندان فرهنگ را بپرورانند و درخش‌های فرهنگی را در روزها، سال‌ها، دهه‌ها، سده‌ها و هزاره‌ها گسترش دهند و نهادینه کنند.
مدیر گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران افزود: زبان فارسی، آمیزه‌ای از آئین ملی و تعلیمات دینی و چارباغ دانایی و نیکویی و زیبایی است که مردمان را به فرهنگ و فرهیختگی و پرهیزگاری رهنمون می‌سازد و بایدها و نبایدهای آئینی و دینی را با بیانی ویژه می‌آموزد.
وی مکارم اخلاق را منشور برگزیدگی پیامبر (ص) و الهام‌بخش و افشره همه خوبی‌ها دانست و شخصیت‌ها و آثار مکتوب و میراث هنر و معماری ایران را نمادهای فرهنگ دینی و آئینی ایران خواند و گفت: میراث فرهنگی میهن، همواره ما را به نیک‌پنداری، نیک‌گفتاری و نیک‌رفتاری هدایت می‌کند و به صفات بارز انسانی مانند بخشندگی، مهربانی، گذشت، عشق، فروتنی، خدمت‌گزاری، پاک‌زیستی، خردگرایی، دانش‌دوستی، سپاس، شکرگزاری، انضباط و انصاف، فرا می‌خواند.
استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران، در اظهارنظر درباره نقش دانشگاه تهران در پاسداری از زبان و فرهنگ میهن در سده معاصر، گفت: بی‌گمان دانشگاه تهران، بزرگ‌ترین و ارجمندترین خدمت‌گزار زبان و فرهنگ فارسی در عصر جدید است و هیچ نهادی در این زمینه با نماد آموزش عالی کشور، قابل مقایسه نیست.
دکتر علی دانشورکیان، گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران را بزرگ‌ترین گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی کشور دانست و از مؤسسه لغت‌نامه دهخدا به معتبرترین واژه‌نامۀ زبان و فرهنگ فارسی در هزاره گذشته نام برد و گفت: مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی دانشگاه تهران که ابتکار و یادگار استاد نامدار دانشگاه تهران علامه سیدجعفر شهیدی است، انتخاب نخست همه کسانی است که از هر نقطه‌ای از جهان، عزم فراگیری زبان و بهره‌مندی از فرهنگ فارسی دارند.
استادیار گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران همچنین اظهار امیدواری کرد: با همت و اراده بزرگان دانشگاه تهران، کرسی‌های اختصاصی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران در دانشگاه‌های معتبر جهان بازآفرینی و فعال شوند و استادان این دانشگاه بتوانند با استقرار در آن دانشگاه‌ها به گسترش بین‌المللی زبان و فرهنگ فارسی بپردازند.
شانزدهمین نشست علمی دانش‌آموختگان دانشگاه تهران با موضوع «زبان، فرهنگ و نقش دانشگاه تهران» با حضور دکتر فاطمه نصرتی، رئیس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان (دبیر پنل) و سخنرانی دکتر زهرا ابوالحسنی چیمه، دانشیار پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی سمت و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران و دکتر علی دانشور کیان، استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران به‌صورت مجازی برگزار شد.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۱۵

کلید واژه ها: دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان نشست شانزدهم


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.