دانشآموخته دانشگاه تهران - ۵۲
سید سینا امامی: سوگ یک پدیده است که در قالب یک فرآیند و ایجاد درگیریهای فکری اتفاق میافتد
سید سینا امامی، دانشجوی دکتری تخصصی روانشناسی سلامت و عضو اصلی هیئت مدیره انجمن بین رشتهای ترویج علم و فناوری و دانشآموختۀ دانشگاه تهران در بیستمین نشست علمی دانشآموختگان دانشگاه تهران با موضوع «فرآیند سوگ در دوران کرونا» در تشریح عامل ایجاد اختلال سوگ مداوم و پایدار در رابطه با کرونا، اظهار کرد: این اختلال در زمانی که تلفات و خسارات جانی و مالی بالا باشد، اتفاق بیفتد. از ویژگیهای دیگر سوگهای دوران کرونا میتوان به مواردی نظیر مرگ غیرمنتظره و عدم امکان وجود آئین سوگواری اشاره کرد.
امامی با نامبردن از اصطلاحی تازه تحت عنوان «اضافهبار سوگ» در دوران کرونا، تصریح کرد: یک خانواده در مدت زمانی کوتاه ممکن است چند نفر از اعضای خود را بهصورت پی در پی از دست دهند. این افراد فرصت پذیرش و کنار آمدن با سوگ را ندارند؛ این افراد در حالی که مجال سوگ اول را پیدا نکردهاند، درگیر سوگ دوم شده و این یک نوع اضافه بار سوگ به وجود میآورد.
دانشجوی دکتری تخصصی روانشناسی سلامت، مداخله از مسیرهای چندگانه را بهعنوان راهحل مشکلات گذراندن مراحل سوگ در دوران کرونا دانست و گفت: بهعنوانمثال، اختلال در سوگ طولانی برای دانشجویان منجر به ایجاد اختلال در تحصیل و ایجاد فشار از سوی خانواده و جامعه میشود. ایجاد شرایط مشاوره از سوی دانشگاهها باعث بهبود این شرایط میشود.
وی در پایان تاکید کرد: باید پروتکلهای جدید و افراد آموزشیافته را در بخش مختلف بهصورت یکسان به کار ببریم تا از بروز تبعیض مراقبتهای بهداشتی در سراسر جامعه جلوگیری شود.
بیستمین نشست علمی دانشآموختگان دانشگاه تهران با موضوع «فرآیند سوگ در دوران کرونا» با حضور دکتر فاطمه نصرتی، رئیس دفتر ارتباط با دانشآموختگان (دبیر پنل) و سخنرانی دکتر حمید پورشریفی، دانشیار گروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و دانشآموختۀ دانشگاه تهران، دکتر منیژه فیروزی، استادیار گروه روانشناسی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی و دانشآموختۀ دانشگاه تهران و آقای سید سینا امامی، دانشجوی دکتری تخصصی روانشناسی سلامت و عضو اصلی هیئت مدیره انجمن بین رشتهای ترویج علم و فناوری و دانشآموختۀ دانشگاه تهران، چهارشنبه ۱۸ اسفند ماه بهصورت مجازی برگزار شد.
نظر شما :