دانش‌آموخته دانشگاه تهران - ۲۳

دکتر بابک زنده‌دل نوبری: نظام آموزش عالی در سیاست‌گذاری‌های خود تجدیدنظر کند

۱۳ آبان ۱۴۰۰ | ۱۱:۴۷ کد : ۲۳۱۷۴ اخبار
تعداد بازدید:۴۰۰
دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه تهران: دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران گفت: در حوزه سیاست‌گذاری در دو دهه اخیر در حوزه نظام آموزش عالی خوب عمل نکرده‌ایم؛ اگر امروز به آن فکر نکنیم، دیر می‌شود.
دکتر بابک زنده‌دل نوبری: نظام آموزش عالی در سیاست‌گذاری‌های خود تجدیدنظر کند

دکتر بابک زنده‌دل نوبری، مدیر کل برنامه‌ریزی و نظارت سازمانی اسناد و کتابخانه ملی ایران و دانش‌آموختة دانشگاه تهران در نهمین نشست علمی دانش‌آموختگان دانشگاه تهران با موضوع «دانشگاه: نیازهای جامعه و صنعت»، گفت:

طبق گزارش اخیر دانشگاه آکسفورد در سال تحصیلی ۲۰۱۸-۲۰۱۹ جمع کل هزینه‌های این دانشگاه ۲ و نیم میلیارد پوند بوده درحالی‌که تأثیر اقتصادی آن ۱۵ و ۷ میلیارد پوند در اقتصاد بریتانیا بوده است. یعنی ۶ برابر میزان سرمایه‌گذاری، بازگشت نسبت به آن سرمایه است.

او افزود: در حوزه توریسم مرتبط با دانشگاه، از ۵۷۷ هزار بازدید از شهر آکسفورد ۴۰۷ هزار بازدید مربوط به دانشگاه بوده که ۲۲۱ میلیون پوند در آمد مستقیم و ۴۰۰ میلیون پوند در آمد غیرمستقیم داشته‌اند. از ۱۵ و ۷ میلیارد پوند ذکر شده، ۵۰ درصد مربوط به حوزه تبادل دانش است، ۳ درصد مربوط به حوزه یادگیری و ۵ درصد مربوط به صادرات خدمات دانشگاه است. طبق این نسبت، باید دید که دانشگاه‌های ما چه میزان از این ظرفیت استفاده کرده‌اند و می‌توانند استفاده کنند.

زنده‌دل نوبری با اشاره به گزارش‌های گاردین، تصریح کرد: در آمریکا در یک سال، ۴ میلیون نفر فقط در دانشگاه‌ها مشغول به کار هستند. در ۲۰ سال اخیر ۵۹۱ میلیارد دلار تأثیر اقتصادی دانشگاه‌های آمریکا در تولید داخلی آمریکا بوده است. ۴ و ۳ دهم میلیون شغل هم ایجاد شده است.

مدیرکل برنامه‌ریزی و نظارت سازمانی اسناد و کتابخانه ملی ایران تصریح کرد: حدود ۲۰ سالی فرایند جذب و استخدام در دستگاه‌های دولتی از طریق آزمون‌های متمرکز یا غیرمتمرکز اتفاق می‌افتد. اما خروجی ما در این ۲۰ سال چه بوده است؟ افرادی که جذب نظام اداری شده‌اند، بر اساس مدرک دانشگاهی خود، اثرگذاری داشته‌اند؟

زنده‌دل نوبری تاکید کرد: دانش عمومی افراد سطحی‌تر شده است. در حوزه سیاست‌گذاری در دو دهه اخیر در حوزه نظام آموزش عالی خوب عمل نکرده‌ایم. اگر امروز به آن فکر نکنیم، دیر می‌شود.

نهمین نشست علمی دانش‌آموختگان دانشگاه تهران با موضوع «دانشگاه: نیازهای جامعه و صنعت» با حضور دکتر فاطمه نصرتی، رئیس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان (دبیر پنل) و سخنرانی دکتر بابک زنده‌دل نوبری، مدیرکل برنامه‌ریزی و نظارت سازمانی اسناد و کتابخانه ملی ایران و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران، دکتر الهام ابراهیمی، مدیریت نوآوری و کاربردی‌سازی پژوهش‌های علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران و مهندس رضا سرخوش، مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات کیسون و دانش‌آموختۀ دانشگاه تهران، چهارشنبه ۱۲ ابان ماه به‌صورت مجازی برگزار شد.

کد تحریریه : ۱۰۰/۱۰۱/۱۱۵

کلید واژه ها: نیازهای جامعه سیاست‌گذاری نشست نهم دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان


( ۱ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.